Commercial / Private Contractors
Examples

Glass division

198 Flemish light green
190 x 190 x 80 mm

The decision to use SOLARIS glass blocks for the renovation of the offices of Greenhouse Publishing in Munich was motivated by aesthetic as well as functional reasons. The interior designer created an extraordinary design concept, of which the green walls, some of which are curved, are a significant distinctive feature. 

 

In addition, the design of the office intended for half-open working areas, for which the glass block walls were the ideal solution. The walls serve as a visual partition between the working area and the busy corridors and in addition have a soundproofing effect.  

 

Depending on the version used, SOLARIS glass blocks can attain a sound insulation value rw of up to 49db. Nevertheless, light can pass unhindered and people on either side of the wall can gain an impression of what is going on beyond the partition. The colour of the glass blocks type 198 Flemish light green corresponds all but exactly to the publisher’s corporate identity colour.

 

SOLARIS glass blocks used:

198 Flemish light green (190 x 190 x 80 mm)

25 blocks per m²